Jótanácsok

Ha szeretne minél egyszerűbbé és idegeskedéstől mentessé tenni a költözködést, fogadja meg alábbi tanácsainkat.
koltoztetes-siófokon
Masszív dobozokba pakoljon
Előzze meg a baleseteket és ingóságai sérülését azzal, hogy vastag kartondobozokba pakolja őket, és azokat ragasztószalaggal rögzíti. Lehetőleg válasszon olyan dobozt, amelynek fülei vannak, így sokkal könnyebb cipelni.

Csomagolja be a törékeny tárgyakat
A törékeny tárgyakat – poharakat, vázákat – csomagolja be újságpapírba, de akár egy-egy zoknit is húzhat rájuk, illetve tömhet beléjük, így legalább több hely marad a ruhásdobozban is. A tányérok sokkal nagyobb eséllyel maradnak épek, ha nem vízszintesen, hanem függőlegesen pakolja őket a dobozba.

Jelölje meg a törékeny dobozokat
Bár rakodómunkásaink minden bútorát és egyéb tárgyát fokozott figyelemmel fogják kezelni, könnyítse meg a munkájukat azzal, hogy feltünteti a dobozokon, hogy törékeny a tartalmuk. Így biztos lehet benne, hogy a poharakat tartalmazó doboz nem kerül majd az oszlop legaljára.

A legszükségesebb dolgokat tegye külön táskába
Egyszerűen elkerülheti azt a helyzetet, hogy órákig kelljen kutatnia a fogkeféje vagy a pizsamája után a dobozokban az első este, ha a legszükségesebb dolgokat egy külön táskába pakolja, ahol könnyen hozzájuk fér.

Jelölje meg a dobozok tartalmát és helyét
Gyorsabbá teheti a rakodók munkáját azzal, ha feltünteti a dobozokon, melyik szobába valók; illetve a sajátját is, ha pontosan tudja, mi van bennük.

Takarítsa ki új otthonát költözés előtt
Megelőzheti, hogy a dobozokat kerülgetve kelljen tisztává varázsolnia új otthonát, ha már a bútorok érkezése előtt kitakarít.